domenica 16 novembre 2008

Susret s braćom u Maleziji u riječi i slici

Penang (Malezija) - Susret s Konferencijom kapucina u Aziji održan je u Penangu (Malezija) od 10. do 14. studenoga ove godine. U ovu Konferenciju spadaju sljedeći okruzi: Filipini, Indonezija, Japan, Koreja, Papua Nova Gvineja, Tajland, Novi Zeland i Malezija. U svim ovim zemljama kršćani su ogromna manjina, ali se čini da im je snaga poput "tsunamia".

Katolička crkva u središtu Kula Lumura

I na ovom susretu razmotrena su temeljna pitanja naše prisutnosti u ovim zemljama, poteškoće i izazovi. Zbog velike udaljenosti jednih od drugih u ovoj Konferenciji,posjet Generalnog ministra bio je ne samo prilika da se više međusobno povežu nego i da postanu svjesni kako pripadaju jednoj velikoj obitelji evanđeoskog bratstva koja je u svemu solidarna s njima.
Prilikom posjeta Kuala Lumpuru fra Valentin (na slici s fra Luisom Eduradom), Kinez porijeklom i župnik, bio nam je od velike koristi kao kao vodič u razgledavanju ljepota ovog bogatog središta Malezije.
Fra Luis i fra Siney ispod dvaju tornjeva blizanaca u središtu Kuala Lumpura koji su sagrađeni prema modelu onih njujorških.
Na povratku - foto uspomena Generalnog definitorija pred palačom premijera Malezijske vlade.
Rekreativnu večer obogatila je plesna grupa svojim umijećem, ljepotom odjeće i šarmom azijatske kulture. Na zahtjev plesne grupe načinjena je ova foto uspomena na prekrasnu večer prijateljskog druženja.